Kampány az egyszülős gyerekek iskolakezdéséért

A Bonami home & living webáruház augusztus 1-jével egy hónapig tartó adományozó kampányt indít közös együttműködésben a budapesti Egyszülős Központtal. A befolyó összeggel azokat a családokat szeretnék támogatni, akik sokszor nem engedhetik meg maguknak az általános iskolai felszerelés és egyéb tanszerek beszerzését a szeptemberi iskolakezdéshez.

iskolakezdés
2019. július 20. Közlemény

Ma Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel és kb. 300 000 családból hiányzik az egyik szülő. Ebben az élethelyzetben az egyik legnagyobb kihívást sokszor a problémás pénzügyi helyzet jelenti. Míg egy teljes családban a gyermekekre és a háztartásokra fordított kiadásokat két jövedelemből fizetik, az egyedülálló szülőnek minden költséget meg kell szorítania és egyedül kell meghoznia minden fontos döntést.

A nyári időszak megszervezése sem kis feladat, de ennél sokaknak még nagyobb stressz a szeptemberi iskolakezdés. A társadalmi elvárások és a kötelezően beszerzendő tanszerek listája gyakran óriási terhet jelent az egyedülálló szülőknek, ezért is szeretne segíteni e két szervezet ebben a rászoruló családoknak, hogy gyermekeik számára könnyebbé és szebbé tegyék az új tanévet.

Az iskolai felszerelések virtuális megvásárlásával nemcsak a gyermeküket egyedül nevelő anyukáknak és apukáknak segíthetünk, de könnyebbé és szebbé tehetjük egy gyermek iskolakezdését. Az adományozó kampány nagykövete Huszárik Kata, Jászai Mari-díjas színésznő, aki az ügy elkötelezett híve.