Karácsonyfa a hotelszobában?

Nemrég még szentségtörésnek számított, ha egy család a karácsonyt nem az otthonában, nem is rokonoknál, hanem szállodában töltötte. Meg volt a véleménye róluk a sógornőnek, a szomszédoknak, a barátoknak. Pedig egyre többen vannak azok, akik úgy döntenek, hogy nem szeretnének a karácsonyi ajándékvásárlástól és készülődéstől kifáradni, inkább elutaznak oda, ahol csak egymásra figyelnek. Szeretnének távol maradnak a konyhától és a fárasztó rokonlátogatástól.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 02. Babafalva

Mivel az ovis, iskolás gyerekes családok csak szünetekben tudnak elmenni közösen pihenni, elég zsúfoltak a szálláshelyek, ha azonban már december 24-én elmennek, akkor sokkal nyugodtabban lehetnek, mert ilyenkor a legtöbben otthon sütik a bejglit. Szinte minden KidsOasis szálláshelyen vannak karácsonyi csomagajánlatok, így bőven van választék.

a-family-christmas-at-the-hotel-hermitage-monte-carlo

Kata, aki nemrég ajánlatot kért tőlünk elmondta, hogy harmadik éve tölti családjával a szentestét és a karácsonyt valamelyik családbarát szállodában. Azt mondja, hogy azért döntöttek így a férjével, mert nagyon népes családjuk van és korábban teljesen kifárasztotta a sütés, főzés és vendégségbe járás, így kipróbálták milyen az, ha csak egymásra figyelnek és elutaznak ebben az időszakban. Az első alkalom annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttek hagyomány lesz belőle. A szállodák ilyenkor karácsonyi dekorációban pompáznak és kérésre minden alkalommal bekészítenek nekik egy kis fát a szobába vagyis az ünnepi hangulat ott is megvan. A kis fát közösen szokták feldíszíteni, az ajándékokat magukkal viszik és amíg apuka a srácokkal pancsol, ő a fa alá teszi. Szép ruhában ülnek le vacsorázni és mosogatás helyett a szobában társasjátékoznak késő estig vagy a hóesésben sétálnak és persze felhívják a rokonokat, hogy boldog karácsonyt kívánjanak nekik.

A cikk itt folytatódik!