“Kedves Geréb Ágnes! Köszönök mindent!” VIDEÓ

“Kedves Ági! Annyi mindent tettél értem! Szeretlek és hiányzol! Köszönök mindent!” - mondja könnyeivel küszködve a kamerába Ternovszky Anna édesanya abban a videóüzenetben, amelyet a Hágában május végén megrendezett Szülés mint emberi jog elnevezésű konferencia résztvevői hoztak létre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 13. Gyarmati Orsolya

“Kedves Ági! Annyi mindent tettél értem! Szeretlek és hiányzol! Köszönök mindent!” – mondja könnyeivel küszködve a kamerába Ternovszky Anna édesanya abban a videóüzenetben, amelyet a Hágában május végén megrendezett Szülés mint emberi jog elnevezésű konferencia résztvevői hoztak létre.


Ternovszky annak idején beperelte a magyar államot magán- és családi életének tiszteletbentartásához való jogának megsértése miatt. Az ügy felkerült a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz, amely első fokon elmarasztalta Magyarországot az otthonszülési ügyben.

A konferencián a továbbra is házi őrzizetben lévő Geréb Ágnes nem tudott ott lenni. Ügye az egész világon nagy visszhangot vert, s a konferencia megszervezésének egyik alapját is ez adta: többek között miatta is gyűltek össze a jogászok, szülészek, bábák és akadémikusok Hágában, hogy megvitassák a gyermekszüléssel kapcsolatos emberi jogi témákat. A résztvevők a videóüzenetben  együttérzésükről és támogatásukról biztosították a szülésznőt. “Reméljük, az igazság győz! Büszkének kell lenned arra, amit elértél és amit csinálsz!”