Kedvezmények a Vidámparkban

Májustól már minden nap nyitva tart a színes programokat kínáló Vidámpark a fővárosban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 09. szabo.daniel

Májustól már minden nap nyitva tart a színes programokat kínáló Vidámpark a fővárosban.


A több mint százhetven éves múltra visszatekintő intézményben nemcsak Európa legrégebbi, Európa Nostra-díjas lovas körhintája és a szintén műemlék barlangvasút működik, hanem a látogatók Európa leghosszabb, idén kilencven éve megnyitott favázas hullámvasútját is kipróbálhatják.

A park vendégei nemcsak az eddigi jól ismert játékokon szórakozhatnak és tesztelhetik bátorságukat, hanem egy extrém sporteszközzel, a gauswheellel, a leginkább roller és gördeszka ötvözetére hasonlító kétkerekű sporteszközzel is megismerkedhetnek – hangzott el a városligeti intézmény szezonnyitó sajtótájékoztatóján kedden.

Májusban a park Én és a Vidámpark címmel indított pályázatán a gyerekek egésznapos belépőt nyerhetnek a családjuknak. A legjobb harminc képet pedig a gyermeknapi rajzkiállításon be is mutatják.

Az Urbitális Majális rendezvénysorozatához kapcsolódóan a park történetét feldolgozó kiállítás nyílik a Körhinta-csarnokában, illetve szintén kiállítják a céllövölde műemlék épületét is. Folytatódik a Vidámparki Éjszakák sorozat is, amelynek keretében júniustól minden pénteken és szombaton a megszokott nyitva tartáson túl hajnali fél 2-ig szórakozhatnak a látogatók a játékokon.

Fehér Mariann, a Vidámpark szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy mivel a park a főváros tulajdona, így a fővárosi közgyűlés hivatott dönteni arról, mi történjen a parkkal, de nem tudnak olyan közgyűlési határozatról, amely a Vidámpark működését akadályozná, költözését vagy bezárását írná elő. Sőt, az intézmény százmillió forint tulajdonosi kölcsönt kapott az idei kezdés támogatására, amelyet természetesen vissza kíván fizetni – fejtette ki Fehér.

A kedvezményekkel, bérletekkel és akciókkal kapcsolatos információkat illetve az online jegyvásárlási lehetőséget a www.vidampark.hu internetes oldalon találhatnak az érdeklődők.
(MTI Fotó: Máthé Zoltán)