Kell-e párkapcsolatot tanítani az iskolákban?

Régi vita, hogy kell-e, és ha igen, mennyit és hogyan beszélni a párkapcsolatokról és a szexualitásról az iskolában. Egy walesi jótékonysági szervezet szerint a válasz egyértelműen igen, különös tekintettel az internet jelentette kihívásokra - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 04. csalad.hu

A kötelező párkapcsolat órák bevezetését szorgalmazza egy, a gyerekek jogaiért küzdő walesi civil szervezet. A Barnardo’s Cymru egy olyan felmérésre hivatkozik, melyben a megkérdezett 11-15 éves fiatalok háromnegyede azt mondta, nagyobb biztonságban érezné magát, ha lenne ilyen, természetesen az életkornak megfelelő színvonalú és mélységű oktatás az iskolában.

A kérdés ott kezd bonyolulttá válni (és lesz érdekes magyar szempontból), hogy a szexuális felvilágosítás jelenleg is része a walesi tanrendnek, csak éppen nem kötelező, és elsősorban jótékonysági és civil szervezetek végzik.

A Barnardo’s Cymru szerint viszont ez nem az ő feladatuk, hanem az iskola dolga lenne, és kötelezővé kellene tenni, különös tekintettel a digitális média jelentette kihívásokra.

A cikket itt tudjátok továbbolvasni!