Képes vagy fenntarthatóan élni?

A fenntartható fejlődés gyakorlati oktatásához kíván segítséget nyújtani a középiskolásoknak és az őket tanító pedagógusoknak a most indult utajovobe.eu weboldal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 03. szabo.daniel

A fenntartható fejlődés gyakorlati oktatásához kíván segítséget nyújtani a középiskolásoknak és az őket tanító pedagógusoknak a most indult utajovobe.eu weboldal.


Az oldalt létrehozó Be Fair! Alapítvány MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az elsődleges cél a weboldal elindításával a hiánypótlás volt, ugyanis a fenntartható fejlődés nem képezi szerves, hivatalos részét a középiskolai tananyagnak, miközben a környezeti nevelés hangsúlyos szerepet tölt be a Nemzeti Alaptantervben.

Az utajovobe.eu weboldallal az alapítvány a fenntartható fejlődés gyakorlati oktatásához kíván segítséget nyújtani a középiskolás korosztályt tanító pedagógusoknak, szüleiknek és maguknak a diákoknak is. Oktatási segédletként, a tankönyvek anyagát kiegészítő színes, gyakorlati példákon keresztül kívánja közelebb hozni az emberekhez a fenntarthatóságot, a környezettudatos gondolkodásmód és életforma szükségszerűségét – olvasható a közleményben.

Mint írták, a környezeti nevelésnek alapvető szerepe van abban, hogy a gyermekek felnőve tudatos vásárlókká, fogyasztókká váljanak, mérlegelni tudják a döntéseikkel járó környezeti kockázatokat, az ezzel együtt járó környezeti hasznokat vagy épp költségeket. Tudatos vásárlóként megtanulnak takarékoskodni az anyagi javakkal, legfőképpen a pénzzel is, ami az élet minden területén hasznukra válik – fejtették ki a szervezők.