Kétéves óvodásokat tanítanának az LMBT ideológiára a britek

A brit óvodásokat meg kéne tanítani a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű emberek elfogadására, terjesztette elő a tanárok szakszervezete az Egyesült Királyságban, a Cardiffban megtartott éves találkozón.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. május 04. Családháló

A brit kormány már próbálja bevezetni a kötelező szexuális és párkapcsolati nevelést minden oktatási szinten. Az óvodásoknak meg fogják tanítani, hogy az egynemű családok természetesek, továbbá, hogy hogyan tudják észre venni és elkerülni a nem megfelelő érintéseket. A hétéveseknek eközben a maszturbáció helyességét fogják oktatni.

A szexuális és párkapcsolati nevelés megtanítja a középiskolásokat, hogyan kerüljék el az online szexuális ragadozókat, a pornográf tartalmakat és a szexcsetelés következményeit. De eddig a kifejezetten LMBT szexualitást még nem reklámozták.

Ez a hiány motiválta a tervezetet benyújtó tanárokat, írja a London Telegraph. Szeretnék, ha minden tanár “kampányolna a különböző korosztályoknak megfelelő LMBT-párti tananyag biztosításáért, minden szinten, az óvodától kezdve.

Annette Pryce, a tanárok szakszervezetének egyik tagja azt mondta, hogy eddig csupán a “jobboldali vallásos lobbi” miatt maradhattak ki az LMBT értékek a tananyagból.

“Az új törvénytervezet előre mozdította az ügyünket, de még nem teljes a siker. A fiatal LMBT személyeknek, akiket a rendszer nem fogadott be, még mindig nem mondta el senki, hogy ők is ugyanolyan fontos emberek” – nyilatkozta Pryce.

Mindazonáltal egyes keresztény csoportok erősen ellenzik a tananyag módosítását és az LMBT ideológia népszerűsítését. “Ez is a gyerekbántalmazás egy módja” – mondta Lynda Rose, egy anglikán lelkésznő. Szerinte a brit iskolák nagy része már így is azt tanítja négyéves kortól kezdve a gyerekeknek, hogy “teljesen normális, ha valakinek két apukája van, ha valakinek két anyukája van” anélkül, hogy kitérnének az LMBT csoportok témájára. “Normalizálják ezeket a viselkedésformákat.”

Azonban, szociológiai kutatások szerint, a leszbikus, homoszexuális és transznemű kapcsolatok nem normálisak – állítja Rose. “A probléma az egynemű családoknál az, hogy a gyerek el van választva az egyik biológiai szülőjétől.” A kutatások arra is rámutatnak, hogy a gyerekek akkor tudnak a legjobban teljesíteni, ha a biológiai szüleik nevelik őket.

A házasságban élő, biológiai szülőknek több esélyük van a stabil, hosszantartó párkapcsolatra, mint a nem házas vagy egynemű pároknak, állítja a lelkésznő. “A gyerekeknek a stabil, elkötelezett kapcsolatokat tervezték. Ha ettől megfosztjuk őket, nagyobb valószínűséggel hoznak majd rossz döntéseket.”

Rose arra is rámutatott, hogy a felnőtt párkapcsolatok növekvő instabilitása az elmúlt 25 évben hozzájárult a gyermekek mentális betegségének gyakoribbá válásához. Az instabil LMBT párkapcsolatok reklámozása egy fiatal, mindent befogadó közönség előtt csak a probléma súlyosbodását eredményezné.

“A felnőtt szexuális szokásokat oktatják gyerekek számára, akiknek még nincs viszonyítási alapjuk vagy kritikai érzékük”.

Egy másik keresztény szervezet, a Christian Concern tagja, Tim Dieppe is aggodalmának adott hangot. “Egy erősen szexualizált társadalomban élünk. Még több szexuális felvilágosítás csak tovább rontaná a helyzetet.”

A szexuális ragadozókra való felkészítésre Dieppe csak ennyit mondott: “megtanítjuk őket, hogy a nemi vágy tárgyai lehetnek. Ebben a korban még nem kéne ilyesmire gondolniuk sem.” Sajnos a kisgyerekek nem tudnak az ilyen zaklatásoknak ellenállni, ha pedig áldozattá válnak “csak erősebb lesz a bűntudatuk. Úgy érzik majd, ők a hibások, hogy nem sikerült megállítani a dolgot.”

A Lifesitenews beszámolója szerint Dieppe az átfogó szexuális nevelés helyett az erkölcsi értékek tanítását támogatná. “Amit szeretnénk és amire igazán szükségünk lenne az elkötelezett párkapcsolat. A szexualitásra a lehető legjobb hely egy hosszútávú, életre szóló kapcsolat.”