Kétmillió forintot gyűjtöttek a családok a korababáknak

Több mint kétmillió forint gyűlt össze a Családszervezetek második jótékonysági adventi vásárán december 3-án a budapesti Millenáris parkban. Az esemény médiatámogatója volt a Családháló is!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
koraszülött
2017. december 13. MTI

A 2,1 millió forinttal a koraszülött babák és családjaik ellátásáért tevékenykedő Melletted a helyem Egyesületet támogatják – mondta el Király Nóra, a Fiatal Családok Klubja (FICSAK) alapítója az adomány átadóján. Hozzátette, hogy az adventi vásáron mintegy száz civilszervezet vett részt és csaknem négyezer érdeklődőt fogadtak. Az összegyűlt adományból a támogatott szervezet segítségével több magyarországi kórház koraszülöttosztályára juttatnak el a koraszülött kisbabákat és édesanyjukat segítő eszközöket – közölte.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: ez a rendezvény jó példája a civilszféra, a gazdasági élet és a kormányzat hármas összefogásának, amely nagy sikert hozott. Hozzáfűzte: Magyarországon a civilszektor él és virágzik, több mint 60 ezer civilszervezet végzi tevékenységét.

Nádor Csaba, a Melletted a helyem Egyesület elnöke, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) Honvéd Kórház PIC-vezető főorvosa kiemelte: évente nyolcezer magyar családban születik koraszülött baba, ebből mintegy hatezren koraszülött intenzív osztályon kezdik életüket. Az egyesület azért alakult, hogy támogassa a családbarát koraszülött-ellátást, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés népbetegségnek számít Magyarországon. Az adományból négy magyarországi kórháznak tudnak anyatej-fejőgépet vásárolni – fűzte hozzá.

(MTI Fotó: Balogh Zoltán)