Családháló

Kezdőoldal Háttér Kevesebb az abortusz Magyarországon!

Kevesebb az abortusz Magyarországon!

Az elmúlt hat évben folyamatosan csökkent az abortuszok száma Magyarországon, bár még így is több tízezer ilyen beavatkozást végeznek évente.

MTI,

A Magyar Nemzet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára írásbeli válaszát idézte, amelyet Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő kérdésére adott. Az adatokból kiderül, hogy 2015-ben 31 176 terhességmegszakítás történt Magyarországon, ami a 2010-es mutatókhoz képest 23 százalékos csökkenés.

 2016 első negyedévében további 4,1 százalékkal csökkent az ilyen beavatkozások száma. 2010 és 2012 között a legtöbb terhességmegszakítást – átlagosan 8397-et – a 30-34 éves korosztályban végezték, míg 2013-ban és 2014-ben már a 20-24 éves nők kérték a legtöbb ilyen műtétet, átlagosan 7222-őt.

Rucz Árpád, a Róbert Károly Magánkórház nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa a lapnak elmondta: az abortuszok számának csökkenésében valószínűleg szerepet játszanak a felvilágosító előadások és a sürgősségi fogamzásgátló tabletták megjelenése is.

A cikk kitér arra, hogy a terhességmegszakításnak szigorú szabályai vannak, 12 hetes korig szabad elvégezni a beavatkozást. Ettől igazolt kromoszómaeltérés vagy ultrahangvizsgálattal felismert súlyos magzati rendellenesség esetén lehet eltérni – írta a Magyar Nemzet hétfői számában

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Színház a nappaliban

Nemrég egy családi összejövetelen voltunk, előre szóltak, hogy meglepetés vendégek is lesznek. Már javában zajlott a beszélgetés, eszem-iszom, amikor megérkeztek...

Close