Kevesebb tanár és diák az új tanévben

A tavalyinál 2177 pedagógussal és 24 ezer gyermekkel kevesebb kezdi meg az új tanévet szeptemberben – írja a Magyar Nemzet. Az óvodákban a legjobb, a középiskolákban a legrosszabb helyzet. Hivatalosan eddig 23 közoktatási intézményrõl jelezték, hogy szeptembertõl egyházi fenntartásúvá válik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 08. czefernek.lena

A tavalyinál 2177 pedagógussal és 24 ezer gyermekkel kevesebb kezdi meg az új tanévet szeptemberben – derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztályának becsléséből. Az óvodákban a legjobb, a középiskolákban a legrosszabb helyzet. Hivatalosan eddig 23 közoktatási intézményrõl jelezték, hogy szeptembertõl egyházi fenntartásúvá válik.


Ugyan a végleges adatokat csak október 15-ig kell közölniük az óvodáknak, iskoláknak a hozzájuk járó gyermekek és az alkalmazott pedagógusok létszámáról, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztálya elkészítette a következő tanév létszámadataira vonatkozó becslését.

Az adatok szerint sajnos tovább apad a gyermeklétszám: összesen 26 ezerrel lesz kevesebb iskolás, mint egy évvel korábban, a tavalyi 1,334 millió helyett csupán 1,308 millió gyerek ül be az iskolapadba szeptember 1-jén.