Kiemelt projekt lesz a koragyermekkori alapellátás fejlesztése

Kiemelt projekt keretében fejlesztik a koragyermekkori alapellátást a következő több mint két évben - jelentette be az egészségügyi államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 20. czefernek.lena

Kiemelt projekt keretében fejlesztik a koragyermekkori alapellátást a következő több mint két évben – jelentette be az egészségügyi államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.


Szócska Miklós kifejtette: a 2,5 milliárd forintos keretből megvalósuló program egyebek mellett komoly képzési programokat, informatikai fejlesztéseket is jelent, amelyeknek köszönhetően a hétévesnél kisebb gyermekekről új, hatékonyabb módon fognak gondoskodni a jövőben.

Fogarasi András, a program vezetője elmondta, hogy Magyarországon a gyermekek legalább öt százalékának volna szüksége koragyermekkori fejlesztésre, sokszor viszont hónapokat, éveket késlekedik a felismerés, nehezítve a megoldást is. Számos esetben az iskolaérettségi vizsgálaton derülnek csak ki olyan rendellenességek, amelyek egy-kétéves korban felismerhetők lettek volna.