Kisbabával a karácsony: Ne engedj a nyomásnak!

Lehet, hogy még magát, a szülést sem tudtad teljesen feldolgozni, aggódsz, hogy mindent jól csinálsz-e pici babád körül, de a Karácsony hamarosan kopogtat az ajtón, a rokonokkal együtt… és Te azt érzed, hogy egyre jobban kicsúsznak a dolgok a kezedből.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 18. Babafalva

Egész biztos hatalmas szeretet vesz körül, és ez egy csodálatos Karácsonynak ígérkezik, ám nem biztos, hogy az újszülött piciddel, vagy a pár hónapos babáddal a karodon szeretnél több fogásos menüt készíteni vagy épp sürögni forogni mindenki körül, mint egy jó háziasszony.

Légy őszinte önmagadhoz: Hogyan szeretnéd tölteni az idei karácsonyt?

  • Szűk családi körben?
  • Rokonlátogatás mentesen?
  • Sütés-főzést nélkülözve?
  • Az alapból is idegesítő, távoli rokonságot kizárva?

awesomecutebabyanddogxmaschristmasdogxmas-7ad25ea9e9af13df1c0a90d2f474bba4_h

Ha ezt meghatároztad, jöhet a következő lépés: Merj kiállni magadért, magatokért! Először az apukával kell megbeszélned, hogy miben szeretnél változtatni a megszokottakhoz képest, és ennek milyen okai vannak. Vegyétek számba együtt a lehetőségeket és azok kivitelezését, majd ezután adjátok közre. Az igazi barátok és szívből szerető családtagok meg fogják érteni, de minimum el fogják fogadni a döntéseteket. Természetesen tálaljátok az igényeiteket megfelelően, ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni.

„Nem akarok nagy felhajtást, nem fogok főzni, mert fáradt vagyok, ki vagyok merülve és nem akarom az összes rokont végig látogatni egy kisbabával! Legyetek végre tekintettel rám!”

HELYETT

„Tudom, hogy mind vártuk már a pici érkezését, a vele való ünnepet, de szeretném a lehető legnyugodtabb körülmények között megélni az idei karácsonyt. Nagyon szeretlek titeket, örülnék, ha együtt karácsonyoznánk, így idén mi látunk vendégül titeket. Osszuk be, hogy ki mit hoz, mert egy kisbabával nem igen lesz időm a korábbi ünnepi menüt elkészíteni.”

A cikk itt folytatódik!