Kisgyerekes családhoz ne ilyen ajándékot vigyen!

Azt gondolnánk, hogy a gyerekeknek a legkönnyebb ajándékot venni karácsonykor, de nem biztos, hogy a kicsik által írt listát pontról pontra kell követni. Ráadásul sok játékkal a szülőket is az őrületbe lehet kergetni. Ha nincs módunkban egyeztetni velük arról, hogy ki mit szerez be a Jézuskának írt levélből, akkor érdemes elolvasnia az alábbi tanácsokat. Összeszedtük, mi az, amit semmiképpen ne vigyen kisgyerekes családhoz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 02. Origo

Állatot soha

Karácsony közeledtével sokakban felmerül a gondolat, hogy kutyát, macskát vagy más kisállatot ajándékozzanak, hiszen a legtöbb gyerek nagy vágya, hogy legyen otthon egy ölelgetnivaló háziállat. Egy új élőlény befogadása persze rengeteg örömöt okoz, ugyanakkor nagy felelősség is és sokba kerülhet a tartása, amire nem biztos, hogy minden család megfelelően felkészült. Lehet, hogy a kisgyerek meglepődne, de az biztos, hogy a szülők is, ha nem egyeztet velük előtte.

A ruha nem játék

Ha nem biztos a gyerek méretében, akkor jobb, ha mellőzi a cuki kis ruhák vásárlását. Előfordulhat az is, hogy halomban áll a szekrényben a póló, nadrág vagy épp kisszoknya, és az ön által vett ajándék épp a századik felesleges darab lesz. A gyerekek pedig rettentő gyorsan nőnek, így előfordulhat, hogy címkéstől örökli majd meg valaki. Ráadásul a csemeték, bármilyen csinos is az a ruha, maximum udvariasságból fogják megköszönni és félredobva már rohannak is játszani – a mások által adott ajándékjátékokkal. Az ön szíve pedig máris összetört.

Beszélő kütyük

Már novemberben elkezdenek ömleni a tévékben a játékreklámok, amik nem csak a szülőket, de a gyerekeket is célozzák. A csipogó delfin, a hangutánzó papagáj és a beszélő póni minden második hirdetésben szerepel, minden bolt polcán ott virít és ennek köszönhetően valószínűleg sok gyerek karácsonyi listáján is szerepel. Ezek azok a felesleges kacatok, amelyek egy kisebb vagyonba kerülhetnek és a gyerekek – jobb esetben – pár napot játszanak vele, majd egy sarokba hajítják őket. Persze addig a hangzavar a karácsonyi lazításra vágyó szülőket könnyen megőrjíti, de feltételezzük, hogy nem ez az ön célja.

A cikk itt folytatódik!