Családháló

Kezdőoldal Háttér Kisgyermekes családok javára hirdetnek adománygyűjtést

Kisgyermekes családok javára hirdetnek adománygyűjtést

Fiatalok a kisgyermekes családokért címmel hirdet országos adománygyűjtő akciót a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom – jelentették be a szervezők a program csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Közlemény,

Illés Boglárka, az Emmi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a magyar fiatalok több mint 90 százaléka családban képzeli el a jövőjét, a kormány feladata pedig az, hogy ebben támogassa őket. A kormány mindent megtesz azért, hogy a fiatalok merjenek családot vállalni, emellett azonban szükség van a civil és a versenyszféra segítségére, az „össztársadalmi együttműködésre” is a családokért. A helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy ebben az akcióban fiatalok tesznek a fiatalokért.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke ismertette: két hétvégén, november 10-12-én és 17-19-én, péntek déltől vasárnap estig gyűjtenek elsősorban tartós élelmiszert, bébiételt, pelenkát. Az adományokat a két családszervezet fiatal önkéntesei veszik át a gyűjtőpontokon.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a magyarok sokkal több gyereket szeretnének, mint ahány megszületik. Elmondta, tapasztalataik szerint azok a családok merik vállalni a harmadik, negyedik gyermeket, amelyek bízhatnak a család, a közvetlen környezet vagy akár a tágabb közösség segítségében. Ezért fontosak az ilyen kezdeményezések, amelyek segítő közösséggé teszik az adományozókat is – tette hozzá.

Fodor Attila, a közreműködő CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója elmondta, az országszerte 25 Príma és CBA üzletben felállított adománygyűjtő ponton várják az adományokat, amelyeket rászoruló kisgyermekes családoknak juttatnak el.

Az akcióban részt vevő boltok listája megtalálható a noe.hu oldalon.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Vitáink valódi tárgya és szexualitás – beszámoló a Család és karrier estről

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Család és karrier előadássorozatának legutóbbi vendége Mihalec Gábor és Almási Kitti pszichológusok voltak. Előbbi...

Close