Családháló

Kezdőoldal Háttér Köldökzsinór program: anyasági támogatás a külhoni magyaroknak

Köldökzsinór program: anyasági támogatás a külhoni magyaroknak

Jövő januártól indul az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési kezdeményezés, a Köldökzsinór program – közölte be Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán.

MTI,

Az elnök elmondta, hogy a kormány jövő januártól a Köldökzsinór program keretében kiterjeszti az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is. A 64.125 forintos egyszeri támogatást akkor kaphatják meg az érintettek, ha a gyermeket anyakönyveztetik, illetve a magyarigazolvány is jogosító okmány lesz. A 2013-ban bevezetett babakötvény és a kamattámogatás szintén kiterjed majd minden magyar állampolgárságú, külföldön született gyermekre.

Novák Katalin család-, ifjúságügyért és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár májusban ismertette azt a családi akciótervet, amelynek szerves része a Köldökzsinórprogram.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Novák: kiterjesztik az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is

A kormány jövő januártól a Köldökzsinór program keretében kiterjeszti az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is, erre 640 millió...

A kormány a világ valamennyi magyar gyermekét segítő programot indít

A Kanadában tartózkodó Balog Zoltán miniszter a reformáció emlékünnepségén mondott beszédében megerősítette, hogy a kormány jövőre a világ valamennyi magyar...

Close