Közvélemény-kutatás jöhet iskolaköpeny-ügyben

Egyelőre nem lesz kötelező az iskolaköpeny, az oktatási államtitkárság közvélemény-kutatást végezne az ügyben - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Mindeközben például a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tanulói már most is iskolaköpenyt hordanak, amit évekkel ezelőtt vezetett be az iskola vezetése, a szülők beleegyezésével.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 06. czefernek.lena

Egyelőre nem lesz kötelező az iskolaköpeny, az oktatási államtitkárság közvélemény-kutatást végezne az ügyben – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Mindeközben például a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tanulói már most is iskolaköpenyt hordanak, amit évekkel ezelőtt vezetett be az iskola vezetése, a szülők beleegyezésével.


Egyelőre nem lesz kötelező az iskolaköpeny – írja a Magyar Nemzet. A lap beszámolójából kiderül, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága közvélemény-kutatást végezne, hogy felmérje, mit gondol a társadalom az iskolai egyenruha viseletéről.

A minisztérium tájékoztatása szerint szó sincs arról, hogy már tervezik az iskolaköpeny kötelező bevezetéséről szóló rendeletet, Hoffmann Rózsa szakállamtitkár mindössze személyes véleményét közölte, amikor az InfoRádióban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az egyenruha jó ötlet, mert erősíti a fegyelmet és a közösséghez való tartozást, ráadásul a szülőknek is kevesebbet kellene költeniük ruhára.

Minden esetre a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola másodikos tanulói már most is iskolaköpenyt hordanak: fenti képen is látható, ahogyan az egyenruhában beszélgetnek az udvaron 2012. szeptember 6-án. A színes egyenköpenyek viseletét évekkel ezelőtt vezette be az iskola vezetése, a szülők beleegyezésével.