Légy tisztában a koplalás veszélyeivel!

Elérkezett annak az ideje, hogy ne akarjunk úgy kinézni, mint a címlaplányok vagy sztárok, hiszen a valóság közel sem olyan lenyűgöző, ahogy azt gondolnánk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. július 25. Gyarmati Orsolya

Elérkezett annak az ideje, hogy ne akarjunk úgy kinézni, mint a címlaplányok vagy sztárok, hiszen a valóság közel sem olyan lenyűgöző, ahogy azt gondolnánk.


Mind a kifutó, mind a fotómodellek hatalmas áldozatokat hoznak annak érdekében, hogy egy olyan női ideált tartsanak fenn, ami nemhogy nem reális, de meglehetősen egészségkárosító következményekkel is jár. Ha megvonjuk szervezetünktől az alapvető tápanyagokat, saját magából pótolja azt. Ez azt jelenti, hogy a testsúly csökkenéssel nemcsak a zsírpárnák vándorolnak le rólunk, de akarva-akaratlanul a szervezetünk elkezdi felemészteni izomszöveteinket és kivonni a különböző ásványi anyagokat csontjainkból, ami a későbbiekben akár visszafordíthatatlan betegségeket is okozhat.

A tökéletes alakra való törekvés nemcsak a felnőtt szervezetet viseli meg, a tinikre még nagyobb veszélyt jelent a megfelelési kényszer szülte koplalás. Az ő szervezetükben hatványozottan nagyobb és súlyosabb károk keletkezhetnek és emellett olyan lelki problémákkal is meg kell küzdeniük, mint a lehangoltság, depresszió, fáradékonyság, ingerültség, ami mind-mind a tápanyaghiány egyre súlyosbodó tünet együtteseként jelenik meg a gyerek és a felnőtt emberek szervezetében egyaránt. Azzal, hogy szervezetünket éheztetjük, elindítunk egy olyan önemésztő folyamatot, amit egy bizonyos határérték után, orvosi segítséggel sem lehet visszafordítani.