Leütöttek egy nevelőt a gyermekotthon lakói

Életveszélyesen megsérült egy nevelő a Fővárosi Önkormányzat gyermekotthonának a bócsai intézetében, amikor egy 17 éves és egy 13 éves fiatal vaslapáttal leütötte, majd többször is fejbe rúgta, hogy elvegyék tőle az autója kulcsát - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 29. czefernek.lena

Életveszélyesen megsérült egy nevelő a Fővárosi Önkormányzat gyermekotthonának a bócsai intézetében, amikor egy 17 éves és egy 13 éves fiatal vaslapáttal leütötte, majd többször is fejbe rúgta, hogy elvegyék tőle az autója kulcsát – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.


Az otthon két lakója szerda este bántalmazta az ott dolgozó 45 éves nevelőt, majd ellopták a személygépkocsiját. A nevelő a bántalmazások következtében életveszélyes koponyacsonttörést szenvedett – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nyíkos Tamás tájékoztatása szerint a rendőrség a bócsai gyermekotthon vezetőjének a feljelentése alapján indított nyomozást. A rendőrök a nevelő autóját üres üzemanyagtartállyal az M5-s autópályán, Budapest közelében megtalálták, s a két fiatalt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) járőrei még az éjszaka elfogták a fővárosban.

A főhadnagy hozzátette: a 17 éves fiatalkorút életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmény, valamint jármű önkényes elvételének a gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd intézkedtek az őrizetbe vételéről. A gyermekkorú fiatalt, tekintettel a büntethetőséget kizáró okra, meghallgatták, majd átadták az illetékes gyámhivatalnak.