A magyar kultúra napja a Csodák Palotájában + JÁTÉK!

Bár a Csodák Palotája elsősorban természettudományos ismereteket mutat be játékos formában látogatóinak, tisztelettel adózik a művészetek előtt. Január 22-én, a magyar kultúra napján a TudKult 2018 című programmal készülnek, mely kapcsán a tudomány és a kultúra találkozásából szeretnének ízelítőt adni. Rendezvényük nem titkolt célja, hogy bemutassák, hogy számos ponton találkozik a tudomány és a kultúra. A Családháló olvasói számára felajánlottak egy családi belépőt!!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
játék
2018. január 15. Családháló

A tavalyi évben az óbudai helyszínre „költözött” kétszintes, 5000 m2-es Csodák Palotájába várják a látogatókat 2018. január 22-én. A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. A magyar kultúra napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de már hosszú évek óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak.

Bár a Csodák Palotája elsősorban természettudományos ismereteket mutat be játékos formában látogatóinak, tisztelettel adózik a művészetek előtt. Ezen a jeles napon a TudKult 2018 című programmal készülnek, mely kapcsán a tudomány és a kultúra találkozásából szeretnének ízelítőt adni. Rendezvényük nem titkolt célja, hogy bemutassák, hogy számos ponton találkozik a tudomány és a kultúra.

Megismertetik a látogatókat a tudósok tollából származó irodalmi művekkel, illetve néhány magyar tudós kulturális munkásságával is. Több állomást helyeznek el a Csopa területén, ahol az olyan szakemberek kulturális és tudományos munkáját ismerhetik meg a hozzájuk látogatók, mint Szent-Györgyi Albert, Szilárd Leó, Öveges József, Teller Ede, Irinyi János, Örkény István, Bolyai János,
Hugonnai Vilma.

Az állomásokon színitanodás növendékek adnak ízelítőt az adott személyhez kapcsolódó költeményekből és egyéb irodalmi művekből, illetve zeneiskolások szólaltatják meg a tudomány és a zene metszéspontjában megalkotott zenei darabokat. A megváltott napijegyek belépést biztosítanak a Csodák Palotája tudományos szórakoztatóközpont egész területére, ahol kipróbálhatják játékaikat és szolgáltatásaikat. Így igény esetén egy hosszabb és játékos iskolai programmá is válhat a kultúra napja a résztvevő diákok számára.

A helyszín egyedisége, illetve a szokásostól eltérő kultúra napi műsorösszeállítás reményeik szerint felkelti a diákok érdeklődését, melynek köszönhetően játszva ismerik meg a magyar tudósok munkáját és életét, így kamatoztatható tudást gyűjtenek több területről is. Az idelátogató diákok számára egy játékos műveltségi kérdőívet állítanak össze, melynek segítségével felmérhetik kulturális és tudományos ismereteiket, illetve hazavihetnek az elhangzottakról egy összegzést. 

A csoportokat január 22-én 10 és 15 óra között várják intézményünkben, a diák csoportos jegyek ára 2500 Ft, míg a kísérő pedagógusok számára ingyenes. Amennyiben programunk felkeltette az érdeklődésüket, e-mailben (borbath.andras@csopa.hu) jelezzék részvételi szándékukat, illetve amennyiben bármilyen kérdésük felmerülne, a 06-20-350-73-56-os telefonszámon állnak rendelkezésükre.


A szervezők felajánlottak a Családháló olvasói számára egy családi belépőt!! Aki érdekel,  játsszon az FB oldalunkon.