Magyarország ad otthont a 2017-es Családok Világkongresszusának!

A nagyszabású eseményt, amelyet immár 11. alkalommal rendeznek meg, május 24. és 28. között tartják Budapesten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 10. Családháló

A Családok Világkongresszusa (WCF) és a Nemzetközi Szervezet a Családokért büszkén jelentette be egy Dél-Afrikában tartott konferencián, hogy az idei nagyszabású eseménynek Magyarország lesz a házigazdája.

A WCF igazgatója, Larry Jacobs hangsúlyozta, a WCF rendkívül izgatott a budapesti konferencia miatt. „Budapest gyönyörű város, Magyarország pedig a hagyományos család legismertebb szószólója Európában. Hisszük, hogy a kongresszus megerősíti majd nemzetközi kapcsolatainkat és segít elindítani egy globális, a családokért tevékenykedő szövetséget azon  országok részvételével, akik elkötelezetten védik a házasságot, a családot és az emberi élet szentségét.

A magyar szervezőbizottságot Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vezeti az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányításával. A családokért való elkötelezettség további bizonyítékaként Balog Zoltán EMMI-miniszter is tagja volt annak a kormányzati delegációnak, amely február 2-án részt vett a washingtoni Nemzeti Imareggelin.

A budapesti Családok Világkongresszusának mottója a következő: „Családbarát nemzeteket építeni: ismét naggyá tenni a családokat.” A hatalmas rendezvényre 3000 küldöttet és résztvevőt várnak. A legtöbb szekcióülés a Budapesti Kongresszusi Központban zajlik majd.

Természetesen lesznek kulturális programok is táncosokkal, énekesekkel. Külön érdekességnek ígérkezik egy, a Movie Guide által szponzorált film, amely egy exkluzív hollywoodi világpremier, üzenetének pedig a pozitív családkép és hit áll a fókuszában.

A program része lesz a Budapesti Demográfiai Fórum, a WCF Budapesti Kongresszusa, az Egy Közülünk pro-life fórum, valamint a Viva Familia családi fesztivál és felvonulás. A rendezvényre számos magas rangú vezető is eljön, többek között a WCF alapítója, Allan Carlson, valamint az IOF elnöke, Brian Brown, akik személyesen szólnak majd a résztvevőkhöz.

Magyarország vezető pozíciót foglal el Európába kiemelkedő családvédő politikájával és keresztény értékrendjével. A 2011-es alkotmánymódosítás, amely a házasságról kimondja, hogy kizárólag nő és férfi között jöhet létre, valamit az a kiegészítés, amely az életet a fogantatástól védendőnek tartja, az egész világon példaként áll az országok előtt.

Az első Családok Világkongresszusát 1997-ben tartották Prágában. Mára több mint 80 ország vesz részt munkájában, és segíti a nemzetközi mozgalmat.

via