Máltán a legalacsonyabb a női foglalkoztatottság

A szülési és szülői szabadság Európai Bizottság által javasolt meghosszabbításának ellenzésével a máltai kormány bebizonyította, hogy ha családpolitikáról van szó, akkor nem képes progresszív politizálására - vélik a helyi zöldek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 06. czefernek.lena

A szülési és szülői szabadság Európai Bizottság által javasolt meghosszabbításának ellenzésével a máltai kormány bebizonyította, hogy ha családpolitikáról van szó, akkor nem képes progresszív politizálására – vélik a helyi zöldek.


A legrégebbi máltai, jobb-közép beállítottságú napilap arról számol be, hogy a Zöldek  (Alternattiva Demokratika) szerint a kormányzat újra a munkavállalói jogok elé helyezi a magánszektor érdekeinek védelmét, és meghajol az üzleti nyomás előtt.

Ahelyett, hogy olyan intézkedéseket hozna, amelyek eredményeként az anyák és apák több időt tölthetnének a családjukkal, és a kormány egyből felugrik a többi ország utánfutójára (minthogy Belgiumon és Portugálián kívül a többi tagállam is szembehelyezkedett az EB javaslatával) ha a progresszív családpolitika ellenzéséről van szó- írja a Times of Malta.

A lap utal rá, hogy Máltán a legalacsonyabb a női foglalkoztatottság, és a szülői szabadsághoz járó pénzügyi juttatás, amelyet ráadásul teljesen a munkáltató fizet.