Manchesteri terrortámadás: elsősorban fiatalok az áldozatok

A manchesteri robbantás terrortámadás volt, és egy férfi követte el – jelentette be kedd reggel a brit rendőrség. Huszonkét ember meghalt, ötvenkilencen megsérültek, amikor robbanás történt egy Ariana Grande koncertjén a Manchester Arenában hétfőn este. Az Iszlám Állam jelentkezett a robbantás elkövetőjeként.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. május 23. Origo

A robbanás az amerikai tinisztár, Ariana Grande telt házas koncertjének végén történt, éjjel fél 11 körül. A 21 ezer férőhelyes arénában ezután pánik tört ki, az emberek futva hagyták el a helyszínt.

 Az emberek a robbanás után lefeküdtek a padlóra, mert többen azt hitték, hogy fegyveresek is vannak az arénában  – mondta BBC-nek egy anya, aki 13 éves lányával volt a koncerten.

Egy másik anyuka még a koncert vége előtt elindult kifelé 14 éves lányával, amikor kitört a pánik. – Ekkor megragadtam a lányom kezét, és futottunk – mondta a BBC-nek Rachel, aki szerint több földön fekvő embert taposott a tömeg agyon.

Manchester rendőrfőkapitánya kedd hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy 22 halálos áldozata és 59 sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbantásos merényletnek. Az egyelőre még nem világos, hogy a merénylőt is a halálos áldozatok közé sorolják-e.

Ian Hopkins az észak-angliai nagyváros rendőrkapitánysága előtt tartott rövid sajtótájékoztatóján közölte: a sérülteket hat manchesteri kórházban kezelik. Állapotukról nem mondott részleteket.

Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve. Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben.

A cikk itt folytatódik (és frissül folyamatosan)!