Már augusztus végén megérkezik a szeptemberi családi pótlék!

Augusztusban a hónap elején és végén is számíthatunk a családi pótlékra. A kormány így próbál segíteni az iskolakezdéskor megnövekedett kiadásokhoz. Vigyázat: ez természetesen nem azt jelenti, hogy dupla családi pótlékot kapnak a családok, csupán azt, hogy a szeptemberi segély már augusztusban megérkezik!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. július 31. MTI

Rétvári Bence EMMI-államtitkár elmondta: mivel sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni – mondta.

Amire viszont több százezer családnak nem kell költenie idén szeptemberben, az a tankönyvcsomag – folytatta Rétvári Bence.  A kormány ugyanis szeptembertől az elsőtől a kilencedik osztályosokig minden gyermek számára ingyenesen biztosítja a tankönyvcsomagot. Ezzel az ingyenes tankönyvellátási rendszer négy évnyi fokozatos kiterjesztését lépi meg a kabinet egy év alatt, hiszen az eredeti ütemezés szerint a tavalyi 1-4. osztályosok után idén az 1-5. osztályosokig bővítették volna a tankönyvhöz ingyen jutó gyermekek körét – emelte ki.

A szükséges mintegy 12 milliárd forint költségvetési fedezet is rendelkezésre áll ehhez a nem rászorultsági, hanem alanyi jogon járó, természetbeni juttatáshoz – közölte az államtitkár. Az intézkedés több mint egymillió gyermeket és családjukat érinti, korábban még soha ennyi gyerek nem kapott ingyen tankönyvet Magyarországon – hangsúlyozta.