Másnak is legyen szép!

Emlékszel a Hét krajcár című "mesére"? Sajnos sokaknak már nem mese az utolsó garasért átkutatni a lakást. Sok családban nem jut karácsonyi ajándék a fa alá - ha egyáltalán van fa. És van, akinek vacsora sem. Te is segíthetsz nekik. Olyan egyszerű!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 10. Gyarmati Orsolya

Emlékszel a Hét krajcár című “mesére”? Sajnos sokaknak már nem mese az utolsó garasért átkutatni a lakást. Sok családban nem jut karácsonyi ajándék a fa alá – ha egyáltalán van fa. És van, akinek vacsora sem. Te is segíthetsz nekik. Olyan egyszerű!


Hívd meg őket vacsorára!

Bódvalenkén többségében halmozottan hátrányos helyzetű családok élnek. Néhány éve a Pásztor Eszter indította Freskófalu-projekt segítségével úgy tűnt, kilábalnak lehetetlen helyzetükből. Festőket hívtak, akik gyönyörű freskókat álmodtak a házak falaira, nyáron fesztivált rendeztek, és alkotótábort indítottak. Sajnos az idegenforgalom fellendülése nem ad gyógyírt az ott lakók sebeire.
Eszter a következőt írta nemrég: “Jön a karácsony, az meg hónap végén van, és nem lesz mit enni. Nem akarnátok meghívni Tosuékat, Albertet és a feleségét, Rita Viktóriát meg a – tegnapelőtt óta már – 10 gyereküket, meg a többieket egy karácsonyi vacsorára? Főzni nem kell rájuk, a bevásárlást is megoldjuk – de ha tudnátok segíteni azzal, hogy a vacsorára szánt pénzt átutaljátok a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 számú számlájára (megjelölve, hogy “Bódvalenke karácsony”) – akkor, amikor a gyertyagyújtás után leültök a finom ünnepi vacsorához, gondolatban ott lesz veletek Viktor, aki tele pofára fogja zabálni az anyja ünnepi főztjét, és Margaréta is, aki biztosan elmond egy verset is a Jézuskáról, mielőtt nekifogna, és Guszti és Evelin is, akik az idén még nem hiszem, hogy ettek volna húst, és nektek köszönhetik, hogy most végre jóllakhatnak, és nekik is ünnep lesz az ünnep… Bocsánat, ha átmentem érzelgősbe, de kérlek, segítsetek!”
Fel sem kell állnod a gép mellől ahhoz, hogy átutald egy ebéded árát!