Megháromszorozódott a roma hallgatók aránya a felsőoktatásban

Mindenki közös érdeke, hogy minél több roma szerezzen diplomát. Az európai uniós átlag alá vitte a kormány a magyarországi iskolai lemorzsolódást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 24. Családháló

A kormány programjának köszönhető óriási eredménynek nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, hogy hat év alatt megháromszorozódott a roma hallgatók aránya a felsőoktatásban.

Rétvári Bence az M1 műsorában beszélt arról, hogy nagyon összetett, amit a felzárkóztatás terén tesznek, mert nem lehet egyetlen intézkedéssel minden problémát megoldani.

Az államtitkár szerint a siker kulcsa a sokrétű támogatás, a kormány ezzel a szemlélettel áll a felzárkóztatáshoz: egyebek mellett a tanodák, a szakképzés, a diplomaszerzés és az egészséges étkezés ügyét is felkarolja.

romakepzes

Az államtitkár azt mondta, mindenki közös érdeke, hogy minél több roma szerezzen diplomát. Fontos, hogy a rossz anyagi körülmények ne jelentsenek akadályt, ezért ösztöndíjakkal támogatják a fiatalokat. Hozzátette, a kormány intézkedéseivel sikerült az európai uniós átlag alá vinni a magyarországi iskolai lemorzsolódást.