Megnyitottuk az első Családháló.pontot Szegeden!

2012. december 19-én megnyitottuk az első Családháló.pontot Szegeden. Az (Egészség) Tudatos Szülők Klubja a helyi Lipóti pékségben szokott találkozni és részt venni közös sütéseken, programokon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló.pont
2012. december 21. Paulik András

2012. december 19-én megnyitottuk az első Családháló.pontot Szegeden. Az (Egészség) Tudatos Szülők Klubja a helyi Lipóti pékségben szokott találkozni és részt venni közös sütéseken, programokon.


A kis ünnepség egy szép karácsonyi énekkel indult. Eddigre a gyerekek már türelmetlenek voltak, így megkapták a nagy dobozt. Míg ők lelkesen bontogatták és szerelték a kis konyhát, a zsivajban a felnőttek is elmondták megnyitóikat.

Dr. Rétvári Bence államtitkár megköszönve a műsort, azt hangsúlyozta, hogy az ilyen pontok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyermekes anyák kimozduljanak és otthonosan érezzék magukat és egyúttal a fiatalok számára is lelkesítést adhatnak a gyermekvállaláshoz, hiszen ma Magyarországon a késői gyermekvállalás nagy probléma. Gratulált a hely minőségéhez, ami lehetővé teszi, hogy a gyerekesek még inkább otthon érezzék magukat.

Juhász András a Szeged Kálvin téri Református Egyházközség elnök lelkipásztora Jézus szavait idézte: ha nem váltok olyanokká, mint a gyermek, nem mehettek be a mennyek országába. Érdemes a gyermekektől eltanulnunk, hogy milyenné kellene válnunk. Látjuk, hogy a gyerekek milyen nyitottak a tanulásra, alázatosak, bizalmuk van szüleik iránt. Őket játszani látni, egy kis előérzet a mennyekből. Felhívás is ez számunkra, hogy fogadjuk el, fogadjuk be a gyermekeket.

A Családháló nevében Gesztes Olympia adta át a táblát, és elmondta, hogy országszerte adományoznak ilyen címet. A szegedi Családháló.pont különleges, mert egy pékségben működik, de szeretnénk kifejezni, hogy a közösségteremtésre itt is van mód. Ide azonban csak egy megosztott babasarok kisebb fele került. Nemcsak a rászorultság volt a szempont a helyek kiválasztásánál, mert a cím felelősséggel is jár. Megerősíteni olyanokat, akik jót csinálnak befektetés a jövőbe, hogy ők a hálózaton keresztül még jobban segíthessenek olyanokon, akiknek erre nagy szükségük van.

Sok-sok családhálós színezőt, a Három királylány, három királyfi mozgalom ajándékát, az Apa füzeteket, és a Family magazint is kapott a frissen megnyitott Családháló.pont.

A megnyitóra pár család és vidám gyerekek raja gyűlt össze, a kis műsort is egy 10 éves kislány Vikor Csilla adta. A Családháló.pont házigazdája Szekeresné Köteles Rita nagy szeretettel vendégelte meg a jelenlévőket. Igazi hazai ízeket kóstolgathattunk, „nagymami” teáját szürcsöltük és még lufit is kaptak a kicsik! Az eseményről beszámolt a helyi sajtó is.

Mire mindent elmondtunk, mindent megnéztünk, a kis konyhára az utolsó matrica is felkerült és házigazdánk is elérte leánya zongoravizsgáját. Legközelebb 22-én szombaton 10 és 12 között lesz sütögetés és kézművesedés családoknak Szegeden, a Tisza Lajos krt. 39-ben a Lipóti Pékség és Tejeskávézóban, a Családháló.ponton.

A többi babasarok megnyitójára jövő év elején kerül sor.

Fotók: Frankl Yvette (Délmagyar)