Megújul a szentendrei református óvoda

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 18. czefernek.lena

Százhetvenmillió forintból újult meg a szentendrei református óvoda. Sikolya Zsolt projektmenedzser az MTI-nek elmondta: a városi férőhelyhiány csökkentése mellett az újjászületett intézmény jelentősen hozzájárul a hátránnyal és fogyatékkal élő gyerekek integrációjához a kistérségben.


A beruházásnak köszönhetően 108-ra emelkedett a férőhelyek száma, ami ötszázalékos növekedést jelent, a korszerűsítés és a speciális felszerelések révén pedig jelentős szerepet kaphat az óvoda a hátrányos, halmozottan hátrányos és a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációjában.

A teljesen akadálymentessé vált épületben Braille-feliratok, lift, mozgássérült-parkoló és hallássérültek számára kialakított indukciós hurkok támogatják a közlekedést és a kommunikációt. A tornaszobával és fejlesztő helyiséggel bővült óvodában speciális mozgásfejlesztő eszközök segítik az iskolaérettség elérésére irányuló, mozgásterápián alapuló felzárkóztató fejlesztéseket.

A korszerű berendezések révén az intézmény energiafelhasználása a várakozások szerint több mint ötven százalékkal csökken – tette hozzá Sikolya Zsolt.

A Szentendrei Református Egyházközség 2009-ben vette át az önkormányzat kérésére a város egyik legrégebbi óvodáját. A felújításhoz közel 100 millió forint uniós támogatást, 8,62 millió forintos önkormányzati és 61,4 millió forintos egyházközségi forrást használtak fel.