Melyik a jó popsikrém? Teszt

Először csak picit piros, aztán égővörös, rossz esetben kisebesedik, nagyon rossz esetben pedig a kisded már képtelen megmaradni a babakocsiban a hátsó fertályán, sőt, már a hordozókendő is zavarja, és csak sír keservesen.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 16. szabo.daniel

Először csak picit piros, aztán égővörös, rossz esetben kisebesedik, nagyon rossz esetben pedig a kisded már képtelen megmaradni a babakocsiban a hátsó fertályán, sőt, már a hordozókendő is zavarja, és csak sír keservesen.


Na, ilyenkor beszélhetünk pelenkakiütésről… Alattomos egy szerzet, mert egyáltalán nem lehet mindig eldönteni, hogy a kezdeti kis pirosság milyen irányba mozdul el. Ha pechünk van, akkor sajnos két pelenkázás között, egyáltalán nem feltétlenül teli pelusok esetén is teljesen be tud lobbanni a babapopsi, és ilyenkor jó, ha tudjuk, mihez nyúljunk…
Sudocrem

Jó barát. Már rögtön a szülés utáni kis “promócsomagban” kapunk egy kis tégellyel, amelyet jobb is, ha azonnal bepottyantuk a majdani pelenkázótáskába. Nagyon jó szolgálatot tud tenni, szépen “lehúzza” a pirosságot. Egy-két nap alatt helyre is hozza a problémát. A Sudocrem amúgy elég sok mindenre felhasználható, kisebb égésnél sikeresen alkalmaztam a saját kezemen is.

Bioderma ABC

Amikor édesanyám megtudta, hogy a nálunk amúgy sem egyszerű és fájdalommentes fogzás egyik igen kellemetlen kísérő tünete a gyakran nagyon piros popsi, felkutatta a piacon található legújabb és leghatékonyabbnak kikevert terméket. Így került a háztatásba egy Bioderma popsikrém és egy fürdető. Míg ez utóbbit imádtuk, sajnos a popsikrémet nem igazán tudtuk kihasználni, mert összetevői és hatásmechanizmusa úgy van kitalálva, hogy hűsítse a kipirosodott bőrt. Sajnos viszont a lányom ennél a résznél bepánikolt és sírva fakadt, mert az érzeteket még nem igazán tudja elkülöníteni egymástól, és a hűsítő bizsergést ő égető érzésként azonosította (csak erre tudtam gondolni) elsőre, és nem lehetett rávenni, hogy várja meg a végeredményt, hatalmas sírásba kezdett. Végül a krémet azonnal le kellett mosnunk. Most rázókeverékszerűen használjuk, rovarcsípések hűsítésére. Így működik. De azért majd teszek vele még egy próbát.