Melyik a legjobb iskola?

Iskolát választani nem könnyű feladat, főleg, ha az első gyermekünk megy suliba. A szempontok sokfélék, most ebből egyet mutatunk be.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. március 17. budapest.imami.hu

Teacher's desk with iPad

Körüljárjuk a témát

Összegyűjtjük a település/kerület iskoláit, utánajárunk, hogy mikor vannak a nyílt napok, bemutató foglalkozások, megkérdezzük a szomszédokat, ismerősöket, az óvodás és iskoláskorú gyermekek szüleit, eljárunk a nyílt napokra, körbejárjuk az iskolát mindenféle szempontból: Milyen az iskola programja? Milyen oktatási módszerekkel dolgoznak? Mi a benyomásunk a tanítók személyiségéről? Az igazgatóról? Tájékozódunk a különórákról, a nyelvtanulás lehetőségeiről, sportolásról, megnézzük a tornatermet, a mosdót és az udvart. Megkérdezzük az odajáró gyerekek és szülők véleményét. Megtudjuk, hogy az előző tanítási évben az országos átlag felett teljesített az iskola. Szuper, de mit jelent ez?

Az objektív mérések alapján

Statisztikák az egyetemekről és a középiskolákról készülnek, az általános iskolákat senki sem rangsorolja. A kezdő kisiskolás szülőnek sokszor nincsen objektív segítsége, így az ajánlásokra, a személyes benyomásokra kell és természetesen lehet is támaszkodni. Találtunk egy weboldalt, ahol segítséget nyújtanak az általános iskolát keresők számára, legyen szó elsős kisiskolásról vagy akár 4. vagy 6. évfolyam után gimnáziumot keresőkről.

Az iskolaválasztásnál sok szempontja közül egyet, az Oktatási Minisztérium által minden évben elvégzett országos kompetenciamérés során készült eredményeket mutatják be összehasonlító módon. Az eredmények alapján láthatod, hogy melyik iskola hogyan szerepelt az országos átlaghoz képest. Minden körzetben 4 eredményt tüntetnek fel: matematika 6. és 8. évfolyam eredményeit, szövegértés 6.  és 8. évfolyam eredményeit.

(Nyitókép: flickr/paulsh)

A cikket itt tudod továbbolvasni!