Mennyi jár? (III. rész)

A gyermekvállalás és nevelés az öröm mellett jelentős anyagi terheket is ró a családokra. A családok anyagi támogatását a szociális ellátórendszer több jogcímen teszi lehetővé. Sorozatunkban a gyermekekkel kapcsolatos rendszeres támogatásokat térképezzük fel és tanácsokkal szolgálunk ezek eléréséhez. Gyermekgondozási díj (gyed).

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 29. szabo.daniel

A gyermekvállalás és nevelés az öröm mellett jelentős anyagi terheket is ró a családokra. A családok anyagi támogatását a szociális ellátórendszer több jogcímen teszi lehetővé. Sorozatunkban a gyermekekkel kapcsolatos rendszeres támogatásokat térképezzük fel és tanácsokkal szolgálunk ezek eléréséhez. Gyermekgondozási díj (gyed).


Gyermekgondozási díj (gyed)

A gyermekgondozási díj célja a gyermeket vállaló szülők támogatása. Ezt a pénzbeli támogatást nem szociális alapon, hanem a kötelező egészségbiztosítási járulék fizetéséhez kötötten, jövedelemarányosan vehetjük igénybe.

A gyermekgondozási díjat tehát az egészségbiztosítási szempontból biztosítottnak tekinthető szülő igényelheti, hogyha a szülés vagy például az apa esetében az igénylés előtti két évben legalább 365 napon át biztosítva volt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ez az a támogatási forma, amit akár az apuka, a gyám, az örökbefogadó, a szülővel együtt élő házastárs vagy bejegyzett élettárs is igényelhet. A 365 napot pedig olyan jogviszonyból kell összeszedni, amely után társadalombiztosítási járulékot fizettek, például munkaviszony, közalkalmazotti, vagy köztisztviselői viszony, de az álláskeresési támogatás ideje alatt is biztosítva vagyunk, így ez is beleszámít a napokba. A 365 napnak természetesen nem kell egybefüggőnek lennie.

A támogatás legkorábban a terhességi-gyermekágyi segély, illetve az annak megfelelő időtartam lejártát követő naptól jár, annyi napig, amíg a szülést vagy a jogosultság kezdetét megelőző 2 évben biztosítva voltunk. Ez azt jelenti, hogy például az anyuka, aki a szülést megelőző 2 évben 400 napot volt biztosítva, a szülés után 400 napig jogosult a gyedre. A gyermek 2. életévének betöltésekor azonban mindettől függetlenül lejár a gyed jogosultság ideje is.

Jó tudni, hogy a gyed ideje alatt semmilyen jogviszony alapján nem részesülhet az igénylő díjazásban, nem dolgozhat és akkor is elveszítjük a jogosultságot, hogyha nappali ellátást biztosító intézménybe adjuk a gyereket, tehát például bölcsődébe íratjuk.

A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkereset 70 %-a, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka. Idén ez a 78 ezer forintos minimálbért figyelembe véve, 109.200 Ft-os plafont jelent. A gyed összegének megállapításánál jövedelemként csak azt az összeget lehet figyelembe venni, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt.

A gyed iránti kérelmet alapesetben az igénylő foglalkoztatójánál kell bejelenteni, vagyis a munkahelyen intézhetjük, amennyiben ez valamilyen okból nem lehetséges úgy a lakóhely szerint illetékes kormányhivatalnál kell az egészségbiztosítással foglalkozó részleget keresnünk. Ez utóbbi szerv bírálja el a kérelmünket 30 napon belül.

Az igénybejelentéshez több nyomtatványon kell átküzdenünk magunkat. Ezek egyfelől elérhetőek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján, de szerencsére már az Kormányablakokon keresztül is és ez utóbbiakban telefonon vagy személyesen is kérhetünk hozzá segítséget. Az űrlap egyébként az apró betűs részben tartalmazza, hogy milyen mellékleteket kell még hozzá csatolnunk ezt érdemes alaposan tanulmányozni, mert igencsak elnyújthatja az első folyósításig tartó időszakot, hogyha valamit esetleg hiánypótolni kell.