Mennyire szólhatunk bele gyerekeink öltözködésébe?

A kérdés jó, első körben azt mondanám rá, hogy talán annyira, amennyire azt érezzük, hogy beleszólhatunk a gyerekeink életébe… Hiszen az öltözködés az életünk – kinek fontosabb, kinek kevésbé fontos – része.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. május 19. Babafalva

Persze nekem 3 éves a kisfiam, így lényegében még csak olyan jellegű vitáink vannak, hogy Ő a Mancs őrjáratos pólót akarja felhúzni a Thomas-os helyett. Gondolom minden anyának ismerős az a szitu, hogy az, amelyik éppen a preferált, szinte minden egyes alkalommal a szennyestartó mélyén lapul valahol, és ebből hatalmas hisztik születnek kora reggel…

A gyerekek különböző korban ébrednek öntudatra az öltözködés területén. Van, aki már 2 évesen ragaszkodik bizonyos ruhadarabokhoz, de van, akinek még 12 évesen is az anyukája pakolja ki az aznapi szettet elindulás előtt. És őszintén szólva, nem tudnék nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy melyik a jobb. Van olyan, akinek ez, és van olyan, akinek az, mindenki döntse el saját maga!

A jóízlés tanulható

A jó ízlést egyrészt örököljük, másrészt meggyőződésem, hogy hozzuk magunkkal otthonról.  Hiszen nem úgy születik valaki, hogy már tudja, hogy ne vegyen fel fehér zoknit az öltöny mellé. Ezeket mind-mind tanuljuk az életünk során, egyszerűen beépül az életünkbe.

A cikk itt folytatódik!