Mentorprogramot indít a Bajnokok Útja Alapítvány szeptemberben

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága szakmailag és pénzügyileg is támogatja a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramjának megvalósítását.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 15. Orientpress

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina által alapított szervezet mentorprogramjában egy általános iskolai osztály egész tanéven át tartó foglalkozás-sorozaton vehet részt élsportolók, paralimpikonok, professzionális mentorok és dietetikusok bevonásával. A mentorprogram célja, hogy a gyereket a céltudatos életvitelre, rendszeres és tudatos testmozgásra és egészséges táplálkozásra ösztönözze.

„Nagyon fontos és megtisztelő számunkra az Emmi Sportért Felelős Államtitkárságának támogatása, hiszen az alapítványunk munkájában olyan élsportolók vesznek részt, akik jelenleg is aktív karriert folytatnak, ezért szabadidejüket nem kímélve áldoznak időt a gyermekek egészségtudatos nevelésére” – jegyezte meg Fazekas-Zur Krisztina a szervezet alapítója. „A Bajnokok Útja Alapítvány 2013 óta olimpikonok és élsportolók bevonásával hívja fel az általános iskolás gyerekek figyelmét a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságára” – fűzte hozzá az olimpiai bajnok kajakos.

„A magyar kormány elkötelezett a gyermekek sportban gazdag, egészséges életvitelre nevelésével kapcsolatban. Ennek érdekében vezettük be a mindennapos testnevelést, amelyet tökéletesen egészít ki Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramja, hiszen az oktatás mellett a példamutatással lehet a leghatékonyabban nevelni. A rendszeres sportolásnak köszönhetően a diákok olyan készségekre és képességekre tehetnek szert, amelyeket később az élet bármely területén, alkalmazhatnak” ‒ összegezte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony a támogatás kapcsán.

A Bajnokok Útja Alapítvány idén olyan mentorprogram megvalósítását tűzte ki célul, melyben az általános iskolás gyerekek megtanulhatják, hogyan kell az életben elérhető célokat kitűzni, emellett segítik őket a sportágválasztásban is. Az alapítvány szakmai partnere a Coachingpoint, mellyel közösen idén tavasszal pályázatot hirdetett általános iskolák számára az egyedülálló mentorprogram megvalósítására.

A cikk itt folytatódik!