Ments meg egy lányt, és megmented az egész világot!

A lányok gondjai a világ gondjai - állítja egy egyre terebélyesebb mozgalom, amely ennek megfelelően a lányok helyzetbe hozásával próbálná megváltani a világot. A mozgalom szószólói azzal érvelnek: a lányok egy egész közösséget fel tudnak emelni, ha lehetőséget kapnak rá, de ha akadályozzák őket, az nagyon sokba kerül nekik és mindenki másnak is. Mennyit vesztünk a nők elnyomásával, és leegyszerűsíthető-e ennyire a probléma?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 10. szabo.daniel

A lányok gondjai a világ gondjai – állítja egy egyre terebélyesebb mozgalom, amely ennek megfelelően a lányok helyzetbe hozásával próbálná megváltani a világot. A mozgalom szószólói azzal érvelnek: a lányok egy egész közösséget fel tudnak emelni, ha lehetőséget kapnak rá, de ha akadályozzák őket, az nagyon sokba kerül nekik és mindenki másnak is. Mennyit vesztünk a nők elnyomásával, és leegyszerűsíthető-e ennyire a probléma?


A nászéjszakán elbarikádozta magát a hálószobájában az a 15 éves lány, akit a szülei csaknem 17 ezer dollárért feleségül adtak egy 90 éves férfihoz Szaúd-Arábiában. A férj szerint minden legális és korrekt volt a házasság körül, igaz, a fiatal feleség viselkedése a nászéjszakán gyanakvóvá tette, hogy esetleg valamiféle összeesküvésnek esett áldozatul. Egy szaúdi bíróság végül a lány kérésére engedélyezte a házasság felbontását, de az idős férfit ez nem akadályozza meg abban, hogy továbbra is visszakövetelje volt feleségét. Mindeközben a szaúdi újságokban pszichológusok arról értekeztek, a lány túlságosan fiatal ahhoz, hogy a házasságáról döntsön, és az öngyilkosságba kergethetik azzal, ha visszakényszerítik a volt férjéhez.

A 15 éves szaúdi tinédzser tökéletes reklámarca lenne annak a mozgalomnak, amely azt vallja, hogy a világot a lányok helyzetbe hozásával lehet jobbá tenni, és ezen már az is sokat segítene, ha nem kényszerítenék őket gyerekként a feleségszerepre.