Miért fontos a korai stresszkezelés?

Már óvodás- és iskoláskorban fontos lenne a stresszkezelés. Erre azért lenne szükség, mert már gyerekkorban is egyre gyakoribb az érzelmi hiányosság, a szorongás, aminek egyik oka, hogy a rohanó világban kevesebb minőségi időt töltenek velük szüleik, az iskolákban pedig egyre magasabbak az elvárások velük szemben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 28. Családháló

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus az InfoRádióban elmondta: nagyon különleges kultúrában élünk, ahol a racionalitás nagyon nagy hangsúlyt kap az életünkben. Háttérbe szorul minden, ami emocionális.

„A gyerekeknek olyan kötődésigényük van, amit otthon nem kapnak meg, mert nincs idő semmire. Az a bizonyos minőségi idő, hogy ott vagyok a lelkemmel, a figyelmemmel, a szeretetemmel a gyermek mellett, amikor valóban ő van a középpontban. Nincs idő semmire, a fájdalomra sem: vedd be a gyógyszert, kémiai kényszerzubbony…” – fogalmazott a klinikai szakpszichológus.

stressed_kid

Ebben a zaklatott és felgyorsult időben már az óvodások is érzelmi hiányosságokkal küzdenek, szoronganak – hangsúlyozta Bagdy Emőke.

A cikk itt folytatódik!