Miért nem ment fel a két magyar kislány az Oscar-színpadra?

Sok emberben merült fel a kérdés, hogy a Mindenki Oscar-díjának átvételekor miért nem ment fel a színpadra a film két főszereplője, Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya. A tömör válasz annyi, mert nem volt rá lehetőségük. Az alábbi fotó arról a helyről készült, ahol ültek a gálán, képzelje el, mennyi időbe telt volna onnan leérni. Teljesen megakasztotta volna az élő adás menetét, így ez nem volt opció.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. március 01. Origo

A Dolby Theatre belsejét ábrázoló fotó még egyértelműbbé teszi, hogy jelentős távolság és többemeletnyi szintkülönbség választotta el a színpadtól Dorkát és Dorottyát. Mire a harmadik emeletről lekecmeregtek volna, kis túlzással a fődíj botrányosra sikerült kihirdetését érték volna csak el. A színpadhoz legközelebb a főbb kategória jelöltjeit és a legnagyobb sztárokat ültetik le, a földszint oldalsó és hátsó soraiban kapnak helyet a többi kategória esélyesei. A Mindenki alkotógárdája kilenc belépőt kapott, ebből négy szólt a földszintre, öt pedig a második emeletre.

A földszinten ülőknek volt csak arra módjuk, hogy fellépjenek a színpadra, így Deák Kristóf rendező, Udvardy Anna producer, Szamosi Zsófia színésznő és a rendező felesége, illetve a film koreográfusa, Nina Kov vette át a díjat.

A cikk itt folytatódik!