Miért nincs önbizalmuk a fiataloknak?

Egyre erősebb önbizalomhiánnyal küzdenek a mai fiatalok, és saját vállalkozás elindításában egyáltalán nem gondolkodnak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 01. Orientpress

A fiatalok házasodási kedve csökken, míg az egyedülállók száma növekszik – ez derült ki az Új Nemzedék Központ által szervezett szerdai rendezvényen, ahol a szakemberek mellett Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára is részt vett.

Magyarországon 2000 óta készül kutatás a fiatalok életmódjáról és életviteléről. A felmérésekből egyértelműen látszik, hogy csökken az ifjak házasodási kedve és folyamatosan növekszik az egyedülállók száma.

img_20160430_100945

„A fiatalokban nagyfokú bizonytalanság van, hogy egyáltalán házasságban kívánnak-e élni, miközben a házasságot fontosnak tekintik” – magyarázta Székely Levente, a Társadalomkutató Kft. kutatási igazgatója. Míg 2000-ben a 15-29 éves korosztály 22 százaléka házasságban élt, addig 2012-ben csupán 9,7 százalékuk, ráadásul egyre jobban erősödik a fiatalok körében az akaratlagos egyedüllét és az akaratlagos gyermektelenség trendje.

„A Z generáció alapállása, hogy nem akar kirepülni a családi fészekből, így sokáig a szüleivel él” – ez a magyarázata Sas István, reklámpszichológus, tanár szerint annak, hogy a családvállalás kitolódik.

A cikk itt folytatódik!