Minden, amit egy európai vakáció előtt tudni érdemes

Megújult az EUvonal Európai vakáció című oldala, ahol az európai országokba készülők megtalálhatják az utazással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 05. Gyarmati Orsolya

Megújult az EUvonal Európai vakáció című oldala, ahol az európai országokba készülők megtalálhatják az utazással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.


Az EUvonal az idén is szeretne azok segítségére lenni, akik Európa más tagállamaiban töltik vakációjukat. Utazással kapcsolatos, megújult oldalán olyan kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők, hogy utazhatnak-e keményfedelű személyi igazolvánnyal az EU-ban, mi a különbség az utasbiztosítás és az ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártya között, valamennyi tagállamban használható-e a magyar jogosítvány, hol találhatók meg a helyi tömegközlekedési menetrendek, autópálya-információk, időjárás-jelentések, szállás-információk, vagy hogyan lehet diákkedvezményeket igénybe venni egy másik tagállamban?

Az Európai vakáció oldal egyrészt az utazással kapcsolatos általános kérdésekre (például: milyen általános szabályok vonatkoznak az autóval, repülővel vagy tömegközlekedéssel történő utazásra, milyen okmányok szükségesek a beutazáshoz, hogyan lehet az itthoniakkal kapcsolatot tartani külföldről, vagy épp vészhelyzet esetén mi a teendő) ad választ, másrészt az egyes országokkal kapcsolatos legfontosabb információkat, valamint az ezekről szóló hivatalos honlapokat jeleníti meg (például a helyi közlekedés sajátosságait, a legnagyobb városok hivatalos honlapjainak elérhetőségeit, tájékoztató árakat, a magyar külképviseletek elérhetőségeit.)

Az EUvonal online ügyfélszolgálata minden egyéb, az EU-val és az EU-ban való utazással kapcsolatos kérdésre válaszol.