A Mindenki megnyerte az Oscar-díjat!!!

És megtörtént az elképesztő csoda, amire gondolni sem mertünk! Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje elnyerte 2017-ben az Oscar-díjat a legjobb élő szereplős rövidfilm kategóriában. Ami azt jelenti, hogy előállt az a hihetetlen, egyben szenzációs helyzet, hogy zsinórban a második évben sikerült egy magyar filmnek elhoznia szobrot a világ legfontosabb filmes díjkiosztójáról.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 27. Origo

A 34 éves rendező a díjat a gyerekeknek ajánlotta köszönőbeszédében. Gratulálunk Deák Kristófnak és a film többi alkotójának, őrülten büszkék vagyunk rájuk!

Az eredményhirdetés előtti pillanatokban annyira szuggeráltuk, hogy „Sing, Sing, Sing” – ez a Mindenki című magyar kisfilm nemzetközi címe –, hogy amikor végül elhangzott, kis híján leestünk a székről. Csodák nem csupán léteznek, hanem rövid idő alatt meg is ismétlődhetnek – ez bizonyosodott be a 89. Oscar-gálán. Egy évvel a Saul fia győzelme után ismét egy magyar film érdemelte ki a világ legrangosabb filmes díját. Deák Kristóf Mindenki című munkája a legjobb élő szereplős kisfilmek kategóriájában tudott győzni.

David Oyelowo, A majmok bolygója: Lázadás és a Selma szereplője olvasta fel a győztes film címét, jobbján Salma Hayek színésznővel. Deák Kristóf a filmje címe hallatán energikusan pattant fel, gombolgatta a szmokingját, majd fülig érő szájjal lépdelt le a lépcsőn, karöltve a film producerével, Udvardy Annával. Velük tartott a színpadra Nina Kov, a film koreográfusa (aki egyben Deák Kristóf felesége), és Szamosi Zsófia színésznő is.

HA MÉG NEM LÁTTAD A FILMET, ITT MEGNÉZHETED!!!

“Köszönöm, nagyon köszönöm az Akadémiának ezt a hihetetlen díjat – kezdte Deák Kristóf a köszönőbeszédét. – Rövidre kell fognom, pedig nagyon sok embernek tartozom köszönettel. Először is köszönöm családomnak és tanáraimnak, akik kreatív embert neveltem belőlem. Köszönöm a feleségemnek, és Anna nevében is, a stáb és a szereplők nevében is ajánlom ezt a díjat azoknak, akik egyedül képesek jobbá tenni ezt a világot: a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól nevelni, olyan módon, hogy büszkék lehessünk rájuk.”

2017-ben Oscar-díjat kaptak:

Legjobb film:

Holdfény (Moonlight)

Legjobb férfi főszereplő:

Casey Affleck, A régi város (Manchester by the Sea)

Legjobb női főszereplő:

Emma Stone, Kaliforniai álom (La La Land)

Legjobb férfi mellékszereplő:

Mahershala Ali, Holdfény (Moonlight)

Legjobb női mellékszereplő:

Viola Davis, Fences

A cikk itt folytatódik!