Mindent és azonnal – gondban a digitális kor fiataljai

Az ezredforduló idején született fiatalok egy része híján van alapvető szociális készségeknek, miközben mesteri módon mozog a digitális világban, remekül használja a számítógépet és a kütyüket. Egy amerikai felmérés szerint komoly problémák vannak a digitális kor ifjaival.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. július 21. Család.hu

Egy tojást sem tudnak megfőzni anélkül, hogy előtte nem kelljen az interneten rákeresniük arra, mégis mennyi időbe telik a mutatvány. Azonban megmosolyogják szüleiket, ha új céges tabletjükön nem igazodnak el azonnal a bekapcsolás után, vagy nem tudnak egy appot beállítani a berendezésen. Az ezredforduló környékén született fiatalok közül sokaknál alapvető készségek hiányoznak, miközben bizonyos területen minden korábbi generációnál előrébb járnak.

A problémára számtalan kutatás mutatott már rá, legutóbb például a Kaliforniai Egyetem vizsgálta a munkahelyükön saját képességeikben szokatlanul magabiztos és rendkívül öntudatos generáció tagjait. Arra jutottak, hogy ebből a korosztályból nagyon sokan nem érzik annak fontosságát, hogy bizonyítsák munkaadójuk felé, mire képesek, helyette minél előbb abban a pozícióban szeretnék látni magukat, ami véleményük szerint számukra ideális, tulajdonképpen megilleti őket. Sokakra jellemző a “most azonnal és mindent” attitűd, vagyis a ranglétra végigjárása nélkül rögtön a középvezetői pozíció elérése és magas fizetés a cél. A magabiztosság természetesen nem ok nélküli – írja a News Corp Australia Network. A 2000-es évek előtt született, mára fiatal felnőtté vált generáció tagjai mesterien használják a számítástechnikát, az internetet és a szoftvereket. Sok esetben sokkal jobban, mint az őket alkalmazni kívánó cégvezetők vagy -tulajdonosok. A fejlett ipari országok szolgáltatószektorában pedig a munka jelentős részéhez ezen eszközök és felületek használata szükséges.

A cikk itt folytatódik!