„Minek adjak neki enni, úgyis éhes lesz újra?!” – VIDEÓ

Figyelemfelhívó kampányt indított a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány a Katona József Színház színészeivel a jótékonykodás kapcsán. A meghökkentő, jelölést népszerűsítő videóban megszólalnak a Jószolgálat-díj volt és jelenlegi nagykövetei, valamint neves színművészek is. A szociális díjra országos szinten bárki jelölhet 2018. január 31-ig!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
lackfi jános
2018. január 23. Közlemény

Lackfi János, költő, a Jószolgálat-díj 2018-as nagykövete közösségi oldalának követőit kérte fel a segítségnyújtás elleni érvek felsorakoztatására. A beérkező rímeket neves magyar színészek tették a magukévá, és ajánlanak így a társadalom számára minél érdektelenebb hozzáállást a rászorulók iránt.

Vagy mégsem? Az észérvek ellenére mégis segíteni szeretnél? Akkor nézd meg a videót, és segíts te is eldönteni, kik kapják a 2018-as Jószolgálat-díjat! A jelöléseket január 31-ig lehet beküldeni a Jószolgálat-díj weboldalán.

A videóban megszólalnak a Jószolgálat-díj volt és jelenlegi nagykövetei, valamint neves színművészek is: Csuja Imre, Ónodi Eszter, Borbély Alexandra, Elek Ferenc, Kocsis Gergely, Mészáros Béla, Tóth Simon Ferenc, a Twickel Alapítvány képviselője.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által 2016-ban alapított Jószolgálat-díj a különböző szociális területeken áldozatos és példaértékű munkát végzőket kívánja évről évre elismerni. A díjra megfelelő ajánlással országos szinten bárki jelölhet olyan személyeket, szervezeteket és közösségeket, akik vagy amelyek kiemelkedően példaértékű, áldozatos munkát végeznek az alábbi területek valamelyikén: családokért végzett szociális munka, kisebbségekért végzett szociális munka, fogyatékkal élőkért végzett szociális munka, idősekért végzett szociális munka, hajléktalanokért végzett szociális munka.

Lackfi Jánossal, a Jószolgálat-díj 2018-as nagykövetével és Tóth Simon Ferenccel, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagjával a Családháló is készített interjút.