Mire és miért jó a fülgyertyázás? – Így használd!

A fülgyertyázás egy olyan természetes módszer, mely könnyen, bizonyos előírások betartása mellett, otthon is elvégezhető gyermek és felnőtt korban egyaránt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 02. Babafalva

A fülgyertya égetéskor keletkező meleg és szívóhatás beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, vér- és energiaáramlást, ráadásul relaxáló hatást is kifejt. Fül- és hallásproblémák, egyensúlygondok, megfázás, melléküreg gyulladások megelőzésére és kezelésére alkalmas. Képes csökkenti a túlzott mértékű fülzsírtermelést is.

Amennyiben fájdalmat, kellemetlenséget tapasztal a kezelt személyt, ne folytassuk a gyertyázást! Illóolajos gyertyáknál pedig az esetleges allergiákat figyelembe véve válasszunk típust.

Mivel fokozottan tűz és balesetveszélyes, ezért az alábbi szabályokat kell betartanunk, hogy az esetleges baleseteket elkerülhessük;

  • Gyerekeknél csak felnőtt jelenlétében, 3 éves kor felett végezhető, abban az esetben, ha a gyermek nyugodtan tud körülbelül 15 percet feküdni annak tudatában, hogy a fülébe egy égő gyertyát helyezünk. Ez egyrészt félelmet kelthet, ráadásul az arcot egy kissé melegíti is. Izgő-mozgó, nagyon szorongó gyerekeket ne kezeljük!
  • Tudatosítsuk a gyermekben, hogy nem kell félnie, nem fog ráesni a hamu, nem fog eldőlni a gyertya, nem lesz tűz, egy pici melegséget és áramlást fog érezni a fülében és az arca is kipirosodik. Létezik gyerekek számára készített fülgyertya, mely méretéből és égés időtartamából adódóan figyelembe veszi a kicsik életkori sajátosságait.

A cikk itt folytatódik!