Muszáj pénzt fektetni a gyermekekbe!

Mivel a gyermekek jelentik a nemzet jövőjét, nem elvenni kell tőlük, hanem még több pénzt kell fektetni jövőjükbe - írja a The Guardian.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 14. szabo.daniel

Mivel a gyermekek jelentik a nemzet jövőjét, nem elvenni kell tőlük, hanem még több pénzt kell fektetni jövőjükbe – írja a The Guardian.


A lap emlékeztet David Cameron brit miniszterelnök ígéretére, amely szerint Európa leginkább gyermekbarát országává kívánja tenni Nagy-Britanniát. A megfelelő életszínvonal, a jó és megfizethető gyermekgondozás, továbbá a gyümölcsöző foglalkoztatás azonban távol van a “jó állapottól.”

A cikk utal rá, hogy az átlag családokat illetve háztartásokat milyen fokozódó gazdasági nehézségek sújtották az elmúlt években, amelyek  értelemszerűen a gyermekeket is érintik, miközben a nevelésük intézményes feltételei amúgy is romlottak. Például, a szigetországi szülők jövedelmük egyharmadát fordítják a  gyermekgondozásra, amely a legmagasabb arány az egész világon, hiszen az óvodai elhelyezés különösen drága, miközben 2013-ig a számítások szerint – a kormányzat megszorításai miatt – egyre inkább elszegényednek. A cikk átgondolt és racionális családpolitikát és ezzel foglalkozó költségvetést sürget.