Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte a Pure Alapítvány tíz éves magyarországi fennállását

A Pure Alapítvány Jubileumi estjét rendezték meg nemrég az Akvárium Klubban. Az est során előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, divatbemutatóval és koncerttel ünnepelték a program magyarországi fennállásának tíz évét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
jubileum
2017. június 18. Közlemény

A Jubileumi estet Kis Brigitta ügyvezető igazgató nyitotta meg, aki hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy legyenek olyan emberek, programok az életünkben, akik és amik iránymutatóként, egyfajta világítótoronyként vezetnek minket a helyes irányba. Ilyen világítótorony lehet a Pure is, mely utat mutat a kamasz lányok számára. A Pure csapatait mindenhol önkéntes koordinátorok vezetik.

Csikós Évával és Kocsis Krisztinával, a győri csapat vezetőivel, Hegyesi Zitával és Hortobágyi Krisztinával, a budapesti csapat koordinátoraival, illetve Hangódi Dórával, a program lelki vezetőjével beszélgetett Mohay Bence, az est műsorvezetője az önkéntességről, és annak pozitív hatásairól személyes életükben.

A Pure testvérprogramja, a What’s Up? 2016 szeptemberében indult el. A kamasz fiúkat megszólító program első évéről beszélgetett Mohay Bence a What’s Up? két csapatvezetőjével, Gólik Jánossal és Pulay Domonkossal.

Bárányos Edit, a program szakmai felelőse arról tartott előadást, miért kulcsfontosságú, hogy világismeretük mellett önismeretükben is fejlődjenek a fiatalok, ezzel megalapozva döntéseiket, személyes jövőképüket.

A Pure életében mára hagyománnyá vált divatbemutató színesítette az estét, melyen a másodéves veszprémi és budapesti csapat tagjai léptek fel. A lányok az est első felében az Ez az a Nap! által készített pólókat viselték. A Pure és az Ez az a Nap! együttműködésének célja, hogy a programban résztvevő lányok mind átélhessék azt a különleges élményt, amelyet az Ez az a Nap!-on való részvétel nyújt.  Az est második felében az Orsay elegáns ruhadarabjaiban léptek fel a veszprémi és budapesti csapat tagjai.

Egy jubileumi során mindig fontos a visszatekintés, Kis Brigitta a program életét meghatározó szereplőknek köszönte meg odaadó támogatásukat. Jubileumi díjat kapott Csizy Judit és Dezső, akik az akkori Pure Fashion Programot Magyarországra hozták, Szabó Molnár Bálint LC., a programot elindító Regnum Christi Mozgalom képviseletében, és Óvári Katalin, a program korábbi vezetője. A Jubileumi est különleges meghívott előadója Durkó Heléna és zenekara volt. Heléna dalai és személyes hangvételű, őszinte gondolatai zárták a különleges estét.

Fotók: Hegedűs Márton, Szabó Levente.