Ne nyissunk utat a halál kultúrájának! – írja alá a petíciót

Az ír kormány Polgári Közgyűlése az abortusz kérdését, és nem titkoltan az ír alkotmány 8. módosításának – az úgynevezett életvédő módosításnak – hatályon kívül helyezését vitatja meg. A CitizenGO az ír Life Institute életvédő szervezettel együttműködve közös beadványt készített, hogy kiálljon az életvédelem mellett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 15. Családháló

Ahelyett, hogy engedélyeznék az anyáknak gyermekük életének legális kioltását, segíteniük kellene a válsághelyzetben lévő édesanyákat a krízis leküzdésében. Az abortusz legalizálása több abortuszhoz vezet, továbbá az eugenika szellemiségét is magával hozza, ezzel a fogyatékos, például Down-szindrómás gyermekek társadalomból való eltűnését idézve elő.

December 16-ig IDE KATTINTVA írhatja alá ezt a rendkívül fontos beadványt, mely arra kéri az ír Polgári Közgyűlés tagjait, hogy őrizzék meg az életvédő alkotmánymódosítást, és inkább a válságterhességben lévő anyák életlehetőségeinek javítására összpontosítsanak.

pregnant-1207238_1920

Egyikünknek sincs joga Istent játszani, egyikünknek sincs joga megmondani, hogy emberi lények mely kategóriái érdemesek az életre, és melyek azok, amelyek nem!