Családháló

Kezdőoldal Háttér Nem elfogadónak, csak toleránsnak kell lenniük a bajor diákoknak a szexuális orientációkat illetően

Nem elfogadónak, csak toleránsnak kell lenniük a bajor diákoknak a szexuális orientációkat illetően

Elfogadást nem, inkább toleranciát és tiszteletet javasol a bajorországi kulturális miniszter, aki új nevelési irányelveket léptetett életbe a bajor diákok családi és szexuális nevelését illetően.

Írta: Családháló,

Toleranciát és tiszteletet javasol elfogadás helyett Ludwig Spaenle bajor kulturális miniszter a gyerekek családi és szexuális nevelésével kapcsolatban. A döntés nagy felzúdulást keltett liberális körökben, mivel az irányelv-tervezetben még arról volt szó, hogy az embereket szexuális hovatartozásuktól függetlenül el kell fogadni.

Az új irányelvek, amelyek az iskolákban mérvadóak lesznek mostantól, nagy vitát robbantott ki, hiszen a liberálisak arra számítottak, hogy mostantól a bajor diákokat arra nevelik: fogadjanak el mindenkit, bármilyen is legyen szexuális orientációjuk.

A bajor diákok hetedik osztályban ismerkednének meg a különböző szexuális irányultságokkal, a 9. és 10. osztályban pedig arra nevelnék őket, hogy tanúsítsanak elfogadást és tiszteletet a másság iránt.

A Junge Freiheit jobboldali hetilap cikke szerint a háttérben azok a melegjogi szervezetek állnak, akik azt akarják, hogy egész Németországban legyenek benne a hivatalos tananyagban a különböző szexuális irányok, magatartásformák, hogy a diákok úgy nőjenek fel, hogy azt tanulják: minden nemi beállítottság elfogadható.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
„Minden karácsony esélyt ad arra, hogy újra megértsük, mi a fontos igazán” – találkozás „a derű püspökével”, Beer Miklóssal

Tudós ember, aki rajong a teremtett világért. Szeretettel és bölcsességgel teli gondolatait nem csupán hívei ismerik és idézik: személye, mondanivalója...

Close