Családháló

Kezdőoldal Háttér Nem túl meglepő: apa lazít, míg anya dolgozik

Nem túl meglepő: apa lazít, míg anya dolgozik

Ugye, sokak számára ismerős jelenet: a gyerekek már alszanak, apa a tévé előtt pihen, anya hajtogatja a mosott ruhát, előkészíti a másnapi ebédet vagy mosogat. Egy kutatás is bizonyította, hogy ez a legáltalánosabb felállás.

Babaszoba,

Amerikai kutatók szerint ez a közhelynek is beillő rendszer már az első gyermek születése után három hónappal megfigyelhető, vagyis hiába az elmúlt évtizedekben bekövetkezett sok változás, még mindig a nők végzik a több házimunkát. Az Ohio State University kutatói 52 pár szokásait vizsgálták, és úgy találták, hogy a szabadnapokon, míg a nők átlagosan 46-49 percet pihentek naponta (eközben a párjuk vigyázott a gyermekükre vagy házimunkát végzett), a férfiaknak 101 ilyen perc jutott.

“A ház körüli tevékenységek felosztása még mindig nem egyenlő, még azoknál a pároknál is nagyok a különbségek, akiktől azt vártuk, hogy sokkal egyenlőbben osztják a szülői feladatokat” – írta egy sajtóközleményben Claire Kamp Dush, a tanulmány vezető szerzője, aki szerint olyan nők is vannak, akiknek még rosszabb a helyzete.

A cikk folytatásához kattints.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Rétvári: egyre kevésbé jelent szegénységi kockázatot a gyerekvállalás

Kutatások szerint Magyarországon egyre csökken a jövedelmi különbség a gyereket nevelő és a gyerek nélküli háztartások között, azaz egyre kevésbé...

Close