Nemzeti ügy a fiatalok egészséges életmódra nevelése

A fiatalok egészséges életmódra nevelése nemzeti ügy – mondta az Emmi sportért felelős államtitkára szerdán Gyálon, a járási tanuszoda átadásakor. Szabó Tünde hozzátette: a sport a fiatalok nevelésének legalkalmasabb eszköze, mert kitartásra, egészséges életre és becsületre nevel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség
2017. november 23. MTI

Gyál, 2017. november 22. Gyerekek a járási tanuszodában Gyálon az átadóünnepség napján, 2017. november 22-én. Balról Szabó Tünde, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelõs államtitkára, mellette Pápai Mihály (Fidesz-KDNP) polgármester. A csaknem 350 millió forintból megvalósult fejlesztés során egy 15-ször 25 méteres, 1,9 méter mély, 26-28 fokos vízhõmérsékletû medence, valamint egy 6-szor 10 méteres, 0,8 méter mély, 30-32 fok vízhõmérsékletû tanmedence épült meg. MTI Fotó: Mohai Balázs

Szabó Tünde felidézte, hogy a mindennapos testnevelés bevezetésével a kormány 2014-ben döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programról, amelynek eredményeként tornatermeket, tanuszodákat és tantermeket építenek és fejlesztenek országszerte. A cél, hogy minden gyermek sportoljon, mert ez Magyarország érdeke is – tette hozzá. Beszélt arról, hogy ha a gyermekek egészségesek, akkor a jövő is az lesz, s ha erősek, akkor az ország is az lesz.  Felhívta a figyelmet, hogy európai szintű tanuszoda jött létre Gyálon, és a létesítmény az iskolai úszásoktatás kiszolgálása mellett az ott élők számára is nyitva áll.

Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a település komoly feladatot végzett el; a beruházáshoz az önkormányzat adta a területet, de fontos fejlesztéseket is végzett az épület körül, és számos módon segítette annak elkészülését. A járási tanuszoda hiánypótló feladatot lát el, a beruházás a környék mintegy 60 ezer lakóját érinti – mondta.

Pápai Mihály (Fidesz-KDNP) polgármester ünnepi megnyitójában nagy lépésnek nevezte a fiatalnak számító település életében a tanuszoda megépülését és környezete újjászületését. Elmondta: mintegy 3500 óvodás és általános iskolás tanulhat meg itt úszni és sajátíthatja el az egészséges életmódot. Felidézte, hogy az állam finanszírozta a beruházást és a létesítmény üzemeltetését is biztosítja.

Az önkormányzat honlapja alapján, a közel 350 millió forintból megvalósult fejlesztés során egy 15-ször 25 méteres, 1,9 méter mély, 26-28 fokos vízhőmérsékletű medence, valamint egy 6-szor 10 méteres, 0,8 méter mély, 30-32 fok vízhőmérsékletű tanmedence épült meg. A gyáli beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épült meg, alapkövét 2016 márciusában tették le.

(Fotó: Mohai Balázs/MTI)