Nincs irányváltás a francia családpolitikában

Ismét Jean Louis Deroussen a francia Nemzeti Családtámogatási Pénztár élén. Ez azt jelenti, hogy a családok igényeinek megfelelő, dinamikus és szolidáris politika folytatására kínálkozik lehetőség - írja az Espace Datapresse.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 27. czefernek.lena

Ismét Jean Louis Deroussen a francia Nemzeti Családtámogatási Pénztár élén. Ez azt jelenti, hogy a családok igényeinek megfelelő, dinamikus és szolidáris politika folytatására kínálkozik lehetőség – írja az Espace Datapresse.


A Francia Keresztény Dolgozók Szövetsége (CFTC – Confédération Française des Travailleurs Chrétiens) alelnökük, Jean Louis Deroussen újraválasztását ünnepli a Nemzeti Családtámogatási Pénztár (CNAF – Caisse Nationales des Allocations Familiales) élén.

A szavazás eredménye azt mutatja, hogy a CFTC-t erősen bevonják a sajátos francia családpolitika megőrzésébe, és egy, a családok igényeinek megfelelő, dinamikus és szolidáris politika folytatására kínálkozik lehetőség.

A CFTC jogi és lelki támogatást nyújt a dolgozók számára (munkakörülmények javítása, fizetési tárgyalásokban való segítség), tárgyalásaik során védi a szakszervezeti pluralizmust és politikai semlegességre törekszik. 142 000 taggal rendelkezik, 1145 szakszervezet tartozik hozzá.

Fontos eredményeik közé tartozik a munkaszerződés megszűnése utáni egészségügyi ellátás biztosítása (2008), a 35 órás munkahét tárgyalásainak elindítása (1997), a gyermekgondozási segély (1985) és az üdülési csekk bevezetése (1982).

Derouissen a kisgyermekek felügyeleti rendszerének fejlesztését, a támogatások kiterjesztését és a francia családpolitika eddigi jó gyakorlatainak megőrzését tartja elnöksége prioritásainak.