Normális, ha mutogatóst játszanak az oviban?

Sok szülőnél kiveri a biztosítékot, amikor az oviban beindul a másik nem iránti érdeklődés - a mutogatás, netalán fogdosás. Mit gondol erről Vekerdy Tamás?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 30. Babaszoba
“Nálunk az óvodában két pártra szakadtak a szülők és részben az óvónők is abból az alkalomból, hogy az egyik dadus leleplezett egy párt, egy ötéves kisfiút és egy négy és féléves kislányt, hogy bebújtak egy leterített asztal alá és ott egymást nézegették, illetve pisilőjüket egymásnak mutogatták (talán még fogdosták is).
A kislány szülei követelték, hogy a kisfiút azonnal zárják ki az óvodából, mert megrontja a gyerekeket, volt, aki a családot vádolta (miket láthat otthon ez a gyerek!). A szülők másik fele azt mondta, hogy ilyen van, ez nevetséges, hagyják a gyerekeket békén. Volt, aki az egyébként szeretett, aranyos óvó nénit vádolta, hogy nem vigyázott eléggé. A szülők követelésére kivizsgálták az ügyet és határozat is született, hogy jobban oda kell figyelni a gyerekekre. Soha nem szabad hagyni őket elbújni, bebújni az asztal alá, együtt vécére menni stb. Az egyik óvónő túlzottan komolyan vette a dolgot, azóta a fiúk csak együtt mehetnek vécére külön, egy dadus vagy óvónő kíséretében és ugyanígy a lányok is, és nem időzhetnek ott, gyorsan kell végezni, ahogy az egyik szülő panaszolta. Olyan is volt, aki tűrhetetlen, erkölcstelen viselkedésnek bélyegezte a gyerekek magatartását.
Ön hogy látja ezt? Kinek van igaza? Tényleg szükség van ilyen drákói intézkedésekre? A mi kedvenc óvó nénink szerint ez felfújt dolog, nem kellene ügyet csinálni belőle, ebben az életkorban ilyesmi előfordul. Be kell vallanom, én vele értek egyet, sőt eszembe jut a saját óvodáskorom, amikor bizony ilyesmik velünk is előfordultak. Lehet, hogy mással nem? Vagy csak teljesen elfelejtették? Ön mit gondol erről? Szükség van a drákói intézkedésekre? A sohákra?”