Nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Veresegyházon

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 14. czefernek.lena

Új szárnnyal bővült, s így 100 kisgyermeket fogadhat a jövőben a fiatal családok körében egyre népszerűbb Veresegyház Meseliget nevű bölcsődéje. Az építkezés költségeinek nagy részét uniós forrásból finanszírozták – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.


    Az új szárnyban egyebek mellett két csoportszobát, vizesblokkot, illetve a meglévő épülethez vezető közlekedőt alakítottak ki. A bővítés révén 24 férőhellyel, 76-ról 100 főre nő az intézmény kapacitása. A 88 millió forint összköltségű beruházásból a település 8 millió 800 ezer forintnyi önrészt vállalt – tudatta a polgármesteri hivatal.
    A 42 ezer lelkes, 8 településből álló kistérség központjává vált Veresegyházon egymás után több jelentős uniós beruházás is elkészült. Július elsején avatták a megújult főteret, a polgármesteri hivatal bővítéséből és az épületet körbeölelő tér modernizálásából álló nagyszabású projekt első ütemeként. A beruházás 1 milliárd 50 millió forintos költségéből 800 milliót uniós, illetve állami forrásból fedeztek, a fennmaradó részt saját erőből teremtette elő a település. Az elnyert uniós támogatásnak köszönhetően megszépült, új irodákkal és berendezéssel gyarapodott a hivatal, s szebb lett a környezete is. A főtér igazi városközponttá, kistérségi találkahellyé vált.
    A modernizált, térfigyelő rendszerrel ellátott városközpontban a tavasszal elkészült gyalogutakat és járdákat hónapok óta használják a helyiek.
    Az ország legrégebben, 45 éve regnáló polgármestere, a Veresegyház élén álló Pásztor Béla (független) tájékoztatása szerint a városvezetés tervei között szerepel, hogy a polgármesteri hivatalt egy üzleteket is magába foglaló új szárnnyal toldják meg (ez lenne a kistérségi projekt második üteme). A munkálatokhoz szükséges körülbelül 600 millió forint még nem áll rendelkezésre, de előteremtik valahogy az összeget – fogalmazott a polgármester.